Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 32 Issue 5
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- Pages.1198-1205
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- 2000
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- 0367-6293(pISSN)
Effect of Inhibitions of Ginkgo biloba Extracts on Induction of Reactive Oxygen Species and Release of Inflammation Mediator Arachidonic Acid from U937
U937을 이용한 활성산소 유도와 염증관련 아라키돈산 유리에 있어 은행잎 엑스의 억제 효과
- Kang, Sang-Mo (Department of Microbiological Engineering, Konkuk University)
- 강상모 (건국대학교 미생물공학과)
- Published : 2000.10.31
Abstract
Effect of inhibitions of three kinds of Ginkgo biloba extracts(Ginkgo biloba extract, Ginkgolide A, and Ginkgolide B) on induction of reactive oxygen species and release of inflammation mediator arachidonic acid were tested. Three kinds of Ginkgo biloba extracts could not inhibit the pyrogallol auto-oxidation, but they showed the hydrogen atom donating activity in DPPH assay. When 10
은행잎 엑스 3종류를 이용하여 활성산소와 염중관련 아라키돈산 유리의 억제능을 보았다. 은행잎 엑스, Ginkgolide A, Ginkgolide B의 3종류 모두 pyrogallol 자동산화에서는 항산화능을 발휘하지 못하였으나, DPPH법의 전자공여능에서는 환원력을 나타내었다. 10