Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 32 Issue 6
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- Pages.725-729
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- 1999
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
Processing of Fermented and Powdered Anchovy Seasoning Material
발효형 멸치분말 조미료 소재의 제조
- JO Jin-Ho (Korea Food Research Institute) ;
- OH Se-Wook (Korea Food Research Institute) ;
- CHOI Jong-Geon (Korea Food Research Institute)
- Published : 1999.11.01
Abstract
In order to utilize large size anchor effectively, fermented and powdered anchovy seasoning for extractives was manufactured, Fermented anchovy saesoning was fabricated by adding
대멸의 효율적 이용을 위하여 대멸을 원료로 koji를 첨가하여 발효시킨 다음 동결분쇄한 분말에 정미성분의 보강을 위하여 분말다시마를 혼합한 엑스분 추출용 발효형 멸치조미료 소재를 제조하고 주요 정미성분인 유리아미노산과 핵산관련물질 함량을 조사하여 상업제품과 비교하였다. 멸치육에 Aspergillus oryzae를 접종하여 제조한 상업코지