Food Science and Preservation (한국식품저장유통학회지)
- Volume 6 Issue 3
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- Pages.308-312
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- 1999
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- 3022-5477(pISSN)
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- 3022-5485(eISSN)
Effects of Acid and Alkali Treatment for Chestnut Peeling and Its Physical Properties
밤의 박피를 위한 산 및 알카리 처리 효과와 물리적 특성
Abstract
To develop the effective method for chestnut peeling, we examined the effect of peeling by acid and alkali treatment on their concentration, immersion temperature and time. Furthermore the physical properties of chestnut were investigated. In alkali treatment, 9% NaOH treated at 40
밤의 효율적 박피 방법을 개발하기 위하여 산 및 알카리 처리에 의한 내피 및 외피의 박피효과를 조사하고, 밤의 형태학적, 물리적 특성을 조사하였다. 알카리 처리에 의한 밤 내피의 박피 정도는 4%, NaOH 15분 처리시 박피가 가장 잘 되었으며, 산처리에 의한 박피는 3% HCIO