Food Science and Preservation (한국식품저장유통학회지)
- Volume 6 Issue 3
- /
- Pages.270-275
- /
- 1999
- /
- 3022-5477(pISSN)
- /
- 3022-5485(eISSN)
Effects of Packing Materials on the Keeping Freshness of Chinese Chives(Allium Tubersum Rottler) at Low Temperature Storage
부추 저온저장시 선도유지에 미치는 포장재료의 효과
- Kim, Chang-Bae (Kyongbuk Agricultural Technology Administration) ;
-
Lee, Suk-Hee
(Kyongbuk Agricultural Technology Administration) ;
-
Kim, Jong-Su
(Kyongbuk Agricultural Technology Administration) ;
- Yoon, Jae-Tak (Kyongbuk Agricultural Technology Administration) ;
- Kim, Tak (Kyongbuk Agricultural Technology Administration)
- Published : 1999.09.01
Abstract
During the storage period of chives(Allium Tubersum fouler) at low temperature(4-5
부추저장 중 포장재별 중량감소는 LDPE, PP 및 HDPE film처리가 포장재간 큰차이 없이 1% 미만의 매우 작은 감소를 보였으나, 무포장은 저장기간이 경과할수록 감소율이 현저히 증가하였다. 부추즙액의 당도는 입고시 6.0