한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제31권5호
- /
- Pages.1345-1348
- /
- 1999
- /
- 0367-6293(pISSN)
고등어 표피의 미생물 오염도 신속측정을 위한 ATP Bioluminescence assay
Application of ATP Bioluminescence Assay for a Rapid Estimation of Microbial Levels in Mackerel(Scomber japonicus)
- Oh, Se-Wook (Korea Food Research Institute) ;
- Jo, Jin-Ho (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Nam-Hyouck (Korea Food Research Institute)
- 발행 : 1999.10.31
초록
고등어의 저장중 표피 오염 미생물 수를 신속하게 측정하여 신선도 판정을 위한 자료로 활용하고자 ATP bioluminescence assay에 의한 측정가능성을 파악하고자 하였다. 고등어를
The utility of a bioluminescence adenosine triphosphate(ATP) assay method for estimating bacterial levels in mackerel(Scomber japonicus) was investigated. Mackerel was stored at