Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 31 Issue 5
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- Pages.1345-1348
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- 1999
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- 0367-6293(pISSN)
Application of ATP Bioluminescence Assay for a Rapid Estimation of Microbial Levels in Mackerel(Scomber japonicus)
고등어 표피의 미생물 오염도 신속측정을 위한 ATP Bioluminescence assay
- Oh, Se-Wook (Korea Food Research Institute) ;
- Jo, Jin-Ho (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Nam-Hyouck (Korea Food Research Institute)
- Published : 1999.10.31
Abstract
The utility of a bioluminescence adenosine triphosphate(ATP) assay method for estimating bacterial levels in mackerel(Scomber japonicus) was investigated. Mackerel was stored at
고등어의 저장중 표피 오염 미생물 수를 신속하게 측정하여 신선도 판정을 위한 자료로 활용하고자 ATP bioluminescence assay에 의한 측정가능성을 파악하고자 하였다. 고등어를