Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 31 Issue 3
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- Pages.612-618
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- 1999
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- 0367-6293(pISSN)
Comparison on Physicochemical Properties of Amaranth Starch with Other Waxy Cereal Starches
아마란스 전분과 곡류 찰전분의 특성 비교
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Lee, Jae-Hak
(Korea Plant Resource Institute) ;
- Kim, Sung-Ran (Korea Food Research Institute) ;
- Song, Ji-Young (Department of Food and Nutrition, Chonnam National University) ;
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Shin, Mal-Shick
(Department of Food and Nutrition, Chonnam National University)
- Published : 1999.06.30
Abstract
Physicochemical properties of amaranth starch were compared with those of waxy rice and waxy corn starches. Amaranth starch granules vary from
아마란스의 가공적성을 살피고 이용을 확대하기 위하여 아마란스 종실의 주성분인 전분을 분리하여 그 특성을 찹쌀전분과 찰옥수수전분과 비교하였으며 호화 및 노화 특성을 조사하였다. 아마란스 전분의 입자 크기는