References
- 사망원인 통계 연보 통계청
- 한국영양식량학회지 v.24 no.169 김치의 영양학적 평가와 항돌연변이 및 항암효과 박건영
- Gann v.72 no.517 Antitumor activity of Lactobacillus casel in mice Kato, I.;Kobayashi, S.;Yokokura, T.;Mutai, M.
-
한국영양식량학회지
v.16
no.1
아스콜빈산에 의한 aflatoxin
$B_1$ 의 파괴에 관한 연구 박건영;권미향 - 생명과학회지 v.3 no.143 녹황색채소류의 항(발)암효과 이경임;박건영
- J. Agric. Food. Chem. v.40 no.2379 Content of potentially anticarcinogenic flavonoids of 28 vegetables and 9 fruits commonly consumed in the Netherlands Hertog, M.G.L.;Hollman, P.C.H.;Katna,M.B.
- Foods Biotech v.4 no.141 Antimutagenic effect of kimchi Park, K.Y.;Baek, K.A.;Rhee, S.H.;Cheigh, H.S.
- 부산대학교 박사학위논문 케일의 항돌연변이 및 항암효과와 기작연구 이선미
- J. Korean. Soc. Food. Nutr. v.23 no.436 Effect of garlic(Allium sativum)on glutathione S-transferase activity and the level of glutathione in the mouse liver Kim, S. H.;Park, K. Y.;Suh, M. J.;Chung, H. Y.
- 한국식품과학회지 v.30 no.324 배추김치의 표준화 연구 조은주;이선미;이숙희;박건영
- 한국식품과학회지 v.29 no.1228 배추김치의 재료배합비 표준화 조은주;박건영;이숙희
- Mutat. Res. v.113 no.173 Revised methods for the Salmonella mutagenicity test. Maron, D.M.;Ames, B.N.
- Mutat. Res v.31 no.347 Methods for decting carcinogens and mutagens with the Salmonella mammalian-microsome mutagenicity test. Ames, B.N.;McCann,J.;Yamasaki, E.
- Mutat. Res. v.68 no.211 Mutagenicity of purrolizidine alkaloids in Salmonella-microsome test Yahagi, T.;Nagao, M.;Sugimura, T.;Fuuya, A.;Matsushima, T.
- Short terms for detecting carcinogens Factors modulating mutagenicity in microbial test Matsushima, T.;Sugimura, T.;Nagao, M.;Yahagi, T.;Shirai, A.;Sawamura, M.;Norphth, K. M.(eds);Gamer, R. C.(eds)
- Procedures. Mutat. Res v.147 no.65 The SOS chromotest, a colorimetric bacterial assay for genotoxins Quillardet,P.;Hofnung,M.
- Experiments in molecular genetics, cold spring harbor laboratory Miller, J.
- J. Natl. Cancer Inst v.83 no.757 Feasibility of a high-flux anticancer drug screen using a diverse panel of cultured human tumor cell lines Monks, A.;Scudiero, D.;Skehan, P.;Shoemaker, R.;Paull, K.;Vistica, D.;Hose, C.;Langley, J.;Cronise, P.;Vaigro-Wolff, A.;Gray-Goodrich, M.;Campbell, H.;Mayo, J.;Boyd, M.
- Cancer Res v.48 no.589 Feasibility of drug screening with panels of human tumor cell lines using a microculture tetrazolium assay Aley, M.C.;Scudiero, D.A.;Monks, A.;Hurse, M. L.;Czerwinski, M.J.;Fine. D. L.;Abbott. B. J.;Mago, J.G.;Shoemaker, R. H.;Boyd, M. R.
- Mutat. Res. v.147 no.79 The SOS chromotest,a colorimetric bacterial assay for genotoxins; validation study with 83 compounds Quillardet, P.;Bellecombe, C. D.;Hofnung, M.
- Agric. Food. Chem v.10 no.504 The carotenoids of red bell peppers Curl,A.L.
- Environ. Mutagen v.7 no.881 Mutagenicity of chili extract and capsaicin in short term test Nagabhusan, M.;Bhide, S. V.
-
한국영양식량학회지
v.20
no.156
Salmonella assay system에서 고춧가루에 의한 aflatoxin
$B_1$ 의 돌연변이 유발 저해효과 김소희;서명자;박건영 -
Environ. Mutagens Carcinogens
v.8
no.13
Effect of L-ascorbic acid on the mutagenicity of aflatoxin
$B_1$ in the Salmonella assay system Park, K. Y.;Kweon, M. H.;Baik, H. S.;Cheigh, H. S. - 부산대학교 박사학위논문 김치 성분의 보돌연변이 유발 및 항돌연변이 효과 김소희
- 한국식품과학회지 v.23 no.370 마늘의 돌연변이 유발 억제 및 HT-29 결장암 세포의 성장저해효과 박건영;김소희;서명자;정해영
- J. Cellular Biochem. v.27 no.100 Cancer prevention by organosulfur compounds from garlic and onion Shoji, F.;Nobuyasu, T.;Takaki, H.;Hideki, W.
- Jap. J. Hyg. v.27 no.538 Effect of fresh garlic extract on tumor growth Nakata, T.
- 한국영양식량학회지 v.22 no.398 마늘이 햄스터 협낭에서 DMBA 발암성에 미치는 항암효과에 관한 연구 김은실;전희정
- 역사와 조리. 한국음식 윤서식
- 한국산업미생물학회지 v.21 no.628 초피 추출물의 항돌연변이 및 MG-63 암세포 증식억제효과 김소희;박건영
- 부산대학교 석사학위논문 유기배추의 특성과 유기배추김치의 항돌연변이성 및 항암기능성 최운영