Journal of Food Hygiene and Safety (한국식품위생안전성학회지)
- Volume 13 Issue 4
- /
- Pages.365-369
- /
- 1998
- /
- 1229-1153(pISSN)
- /
- 2465-9223(eISSN)
Effect of Trisodium Phoshate and Cetylpyridinium chloride on E. coli O157:H7 and Listerial monocytogenes
Trisodium Phoshate와 Cetylpyridinium chloride의 E. coli O157:H7 및 Listerial monocytogenes 에 대한 살균 작용
Abstract
The in vitro effects of trisodium phosphate and cetylpyridinium chloride on E. coli 0157:H7 and L. monocytogenes were investigated. The trisodium phosphate and cetylpyridinium chloride was bactericidal toward E. coli 0157:H7 and L. monocytogenes. The killing effects of the
가금류 가공등에서 사용이 허가된 Trisodium Phoshate(TSP)와 구강 청결제로 사용되면서 안전한 물질로 알려진 Cetylpyridinium chloride(CPC)를 이용하여 in vitro에서 E. coli O157:H7 및 Listerial monocytogenes에 대하여 살균작용을 조사하였다. E. coli O157:H7 및 Listerial monocytogenes에 대해서는 TSP는
Keywords
- Trisodium Phoshate;
- Cetylpyridinium chloride;
- E. coli O157:H7;
- L. monocytogenes;
- Bactericidal action