Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 30 Issue 6
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- Pages.1312-1320
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- 1998
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- 0367-6293(pISSN)
Effects of Electron-Beam Irradiation and Storage on Cholesterol Oxides Products of Beef Meat
전자선 조사와 저장기간이 우육의 콜레스테롤 산화물질에 미치는 영향
- Lee, Jeong-Ill (Department of Animal Science & Technology, Seoul National University) ;
- Min, Joong-Seok (Department of Animal Science & Technology, Seoul National University) ;
-
Kim, Il-Suk
(Korea Meat Trade Association) ;
- Park, Gu-Boo (Department of Animal Science, Gyeongsang National University) ;
- Lee, Moo-Ha (Department of Animal Science & Technology, Seoul National University)
- 이정일 (서울대학교 동물자원과학과) ;
- 민중석 (서울대학교 동물자원과학과) ;
-
김일석
(한국육류수출입협회) ;
- 박구부 (경상대학교 축산학과) ;
- 이무하 (서울대학교 동물자원과학과)
- Published : 1998.12.01
Abstract
Some commercial beef loins in raw state were packaged with PVDC as aerobic and vacuum condition. The other beef samples were cooked until core temperature arrived at
실험재료는 시중에서 판매되는 우육(등심) 부위를 이용하였으며, 생육 시료의 함기포장과 진공포장은 폴리에틸렌 필름을 이용하였고, 전자선 조사(0, 1, 2, kGy)를 실시한 후