한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제30권6호
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- Pages.1362-1366
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- 1998
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- 0367-6293(pISSN)
Electron Beam 조사에 의한 인삼분말의 살균효과
Sterilizing Effect of Electron Beam on Ginseng Powders
- Lee, Mi-Kyung (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Lee, Moo-Ha (College of Agriculture and Life Science, Seoul National University) ;
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Kwon, Joong-Ho
(Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University)
- 발행 : 1998.12.01
초록
전자가속기(electron accelerator)에서 발생되는 electron beam을 이용하여 인삼분말류에 대한 새로운 살균기법을 확보할 목적으로 시중에서 유통되고 있는 백삼 및 홍삼분말을 시료로 하여 그 살균효과를 감마선 조사법과 비교하였다. 백삼 및 홍삼 분말의 미생물 농도는 총세균이
The sterilizing effect of electron beam was compared with that of gamma irradiation for commercial ginseng powders. White and red ginseng powders were contaminated by about