Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 30 Issue 6
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- Pages.1362-1366
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- 1998
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- 0367-6293(pISSN)
Sterilizing Effect of Electron Beam on Ginseng Powders
Electron Beam 조사에 의한 인삼분말의 살균효과
- Lee, Mi-Kyung (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University) ;
- Lee, Moo-Ha (College of Agriculture and Life Science, Seoul National University) ;
- Kwon, Joong-Ho (Department of Food Science and Technology, Kyungpook National University)
- Published : 1998.12.01
Abstract
The sterilizing effect of electron beam was compared with that of gamma irradiation for commercial ginseng powders. White and red ginseng powders were contaminated by about
전자가속기(electron accelerator)에서 발생되는 electron beam을 이용하여 인삼분말류에 대한 새로운 살균기법을 확보할 목적으로 시중에서 유통되고 있는 백삼 및 홍삼분말을 시료로 하여 그 살균효과를 감마선 조사법과 비교하였다. 백삼 및 홍삼 분말의 미생물 농도는 총세균이