한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제30권4호
- /
- Pages.934-940
- /
- 1998
- /
- 0367-6293(pISSN)
방사선 조사 고추장의 발효 특성
Fermentation Properties of Irradiated Kochujang
- 김문숙 (전북대학교 식품공학과(농업과학 기술연구소)) ;
- 오진아 (전북대학교 식품공학과(농업과학 기술연구소)) ;
- 김인원 (전북대학교 식품공학과(농업과학 기술연구소)) ;
- 신동화 (전북대학교 식품공학과(농업과학 기술연구소)) ;
- 한민수 (대상 주식회사)
- Kim, Moon-Sook (Department of Food Science and Technology, Chonguk National Unviersity) ;
- Oh, Jin-A (Department of Food Science and Technology, Chonguk National Unviersity) ;
- Kim, In-Won (Department of Food Science and Technology, Chonguk National Unviersity) ;
- Shin, Dong-Hwa (Department of Food Science and Technology, Chonguk National Unviersity) ;
- Han, Min-Su (Daesang Co. Ltd.)
- 발행 : 1998.08.01
초록
Kochujang, fermented hot pepper soybean paste, was prepared by traditional method, and irradiated with gamma ray of