한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제30권1호
- /
- Pages.199-205
- /
- 1998
- /
- 0367-6293(pISSN)
대추의 장내세균 유해효소 ${\beta}-Glucuronidase$ 와 Tryptophanase 저해효과
Inhibitory Effect of Zizyphi fructus on ${\beta}-Glucuronidase$ and Tryptophanase of Human Intestinal Bacteria
-
Rhee, Young-Kyoung
(Department of Food Science and Nutrition, Kyung Hee University) ;
-
Kim, Dong-Hyun
(College of Pharmacy, Kyung Hee University) ;
-
Han, Myung-Joo
(Department of Food Science and Nutrition, Kyung Hee University)
- 발행 : 1998.02.01
초록
우리의 식생활과 대장암이 밀접한 관계를 가지므로 일반적으로 이용되고 있는 식품과 한방에서 건강식품으로 사용되고 있는 재료들이 장내세균 효소인
In human intestine, more than 100 species of bacteria reside and dietary factors may alter the bacterial flora which produce bacterial enzymatic activities. Especially