한국환경농학회지 (Korean Journal of Environmental Agriculture)
- 제16권2호
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- Pages.166-169
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- 1997
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- 1225-3537(pISSN)
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- 2233-4173(eISSN)
음식쓰레기 1차 부숙퇴비의 숙성과정중 상태변화
Physico-Chemical Changes of Curing Compost from Food Wastes
- 서정윤 (창원대학교 공과대학 환경공학과)
- Seo, Jeoung-Yoon (Dep. of Environmental Engineering, College of Engineering, Changwon National University)
- 발행 : 1997.06.30
초록
소형 퇴비화 용기에서 평균 1개월 동안 퇴비화된 생퇴비를 야외에 원추형으로 쌓아 7개월 동안 숙성시키면서 각종 성분함량의 변화를 조사하였다. 이 기간 동안 한 달에 한번씩 옮겨 쌓기를 실시하였다. 실험결과를 요약하면 다음과 같다. 1) 퇴비화 기간 4주 후에 최고온도인
The fresh food waste compost, which was composted in a small bin for average one month, was cured in a pile in the field for seven months. The pile was turned once a month. The various components of the compost were investigated for the curing period. The maximun temperature rised to
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