References
- 제1회 김치의 과학 심포지엄 발표논문집 김치의 영양생리학적 평가 오영주;황인주;Claus. L.
- Food Antioxidants Elsevier Science Hudson, B. J F
- Free Rad. Res. Cmm. v.2 Radical scavenging by fla-vonoid antoxidants Bros, W;Stranm, M
- Photochemstry and Photobilogy v.46 Potential involvement of free radical reactions in ultraviolet light-mediated cutaneous da-mage Black, S. H.
- Pho-tochem. Photobiology v.48 Mechamsm of physical quenching of siglet molecular oxygen by chlorophyl-ls and related compounds by biological interest Tamelian, C.;Wolff, C.
- Biochemical Phormacology v.29 inhibition of fatty acid oxygenases by onion and garlic oil Vanderhoek, J. Y.;Makheja A. N.;Bailey, J. M.
- J. Am. Chem. Soc v.110 lipoxygenase inhibitors from the essential oil of garlic. Markovnikov addition of the allydithio radical to olefins Block, E.;Lyer, R.;Grisoni, S.;Saha, C.;Belman, S.;Lossing, F. P.
- 대한가정학회지 v.24 마늘성분의 산화방지작용에 관한 연구:제1보 전자공여능 및 과산화지질 생성억제 효과에 미치는 영향 전희정;이성우
- 대한가정학회지 v.24 마늘 성분의 산화방지작용에 관한 연구:제2보 과산소분해효소의 활성에 미치는 영향 전희정;이성우
- 대한가정학회지 v.24 마늘성분의 산화방지작용에 관한 여구, 제3보 가열수용성분의 고산화지질 생성억제효과에 미치는 영향 전희정;이성우
- 한국조리과학회지 v.11 생강 추출획분의 대두유 및 흰쥐 간 마이크로좀지질과산화 억제효과 백숙은
- 한국조리과학회지 v.9 Crude ginggerol 의 항산화효과(생각 gingerol의 열안정성 및 대두유에 대한 농도에 따른 항산화효과) 백숙은;우상규
- 한국조리과학회지 v.9 팜유, 돈지 및 어유의 산화안정성에 미치는 crude gingerol의 영향 백숙은
- 한국조리과학회지 v.10 Gingerol이 첨가된 대두유의 산화에 미치는 온도의 영향 백숙은
- 성신여대 석사학위논문 생강추출물의 열처리에 따른 항산화성 변화 이진영
- 한국식품과학회지 v.26 베이컨 육에 있어서 capsaucin 및 oleorestn의 항산화작용에 관한 연구 이치호;정구용;임성천;최도영;김천제;최병규
- 생명과학회지 v.6 김치 용매추출물의 항산화성 이영옥;최홍식
- Chem Pharm. Bull v.37 Effects of the interaction of tannins with co-existing substances. VI.Effects of tannins and related polyphe-nols on superoxide anion fadicals, and on 1.1-diphe-nyl-2-picrylhydrazyl radical Hatano, T.;Edamatsu, R.;Hiramatsu, M.;Mon, A.;Fujita, Y.;Yasuhara, T.;Yoshita, T.;Okuda, T.
- Photochemistry and Photobiology v.42 Carolenoid dose level and protection against UV-B induced skin tumors Mathews-Roth, M. M;Krinsky, N. I
- Photochemistry and Photobiology v.43 Carolcnoids quench evolution of exited species in epidermis exposed to UVB(290~320mm) light Mathews-Roth, M. M
- 한국식품영양학회지 v.25 김치 추출물의 활성산소에 대한 피부세포 독성 완화효과 류승희;전영쉬;권명자;문정원;이영순;문갑순
- J. Immunol. Meth. v.65 Rapid colorimetric assay for cellular growth and survival;Application to proliferation and cytotoxicity assays Mosman, T.
- Proceeding of IUFoST'96 regional sympo-sium on non-nutritive health factors for future foods, SO-12 Antimutagenic and anticancer funtions of kimchi Park, K. Y.
- J. Korean Soc. Fod Nutr. v.22 The anticarcinogenic eff-ect of garlic juce aganst DMBA induced carcinoma on the hamster buccal pouch Kim, E. S.;Chum. H. J.
- 생명과학 v.3 녹황색채소류의 항(발)암효과 이경임;박건영
- 고려대학교 석사학위논문 천연향신료의 항산화효과에 관한 연구 공정희
- '부추의 식품소재화 기술 및 가공제품의 개발'에 관한 1차 연차실적보고서 농림부 농특 현장애로과제 권태완;문갑순;송영선;김정인;홍정화;김정상
- J. Am. Oil Chem. Soc. v.62 Antioxidant effects of chlorophyll and pheophytin on the autoxidation of oils in the dark. I.Comparision of the inhibitory eff-ects Endo, Y.;usuki, R.;Kaneda, T.
- J. Am. Oil Chem. Soc. v.62 Antioxidant effects of chlorophyll and pheophytin of the autoxidation of oil in the dark. Ⅱ.The mechanusm of antioxidative action of chlorophyll Endo, Y.;usuki, R.;Kaneda, T.
- 부산대학교 대학원 박사학위논문 김치의 황산화특성과 항산화성 물질에 관한 연구 이영옥
- J. Am. Oil Chem. Soc. v.69 Actions of chlorophylls on the stability of virgin olive oil Gutierrez, R. F.;Garrido, F. J.;Gallardo, G. L.;Gandall, R. B.;Minguez, M. M. I.
- Am. Chem. Soc. Phenolic compounds un food and their effects on health(I) Ho, C. T.;huang, M. T.(eds.)
- Photodermatol. Photoimmunol. Pholomed v.7 Photoprotective effect of superoxide-scavenging antioxi-dants against ultraviolet radiation-induced chronic skin damage in the hairless mouse Bissett, D. L.;Chatterjee, R.;Hannon, D. P.
- J. Natl. Cancer Inst v.66 Enhancement of glutatione S transferase activity of the mouse forestomach by mhibitors of benzo[a]pyrene induced neoplasia of the forestomach Sparruns, V. L.;Wattenberg, L. W.
- Chem. Scrpta v.27a Induction of DT diaphorase and func-tionally related enzymes by anti-carcinogenic and an-titoxic compounds Benson, A M