Applied Biological Chemistry
- Volume 40 Issue 4
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- Pages.267-270
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- 1997
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Optimal Extracting Condition of Growth-inhibitory Component of Wormwood (Artemisia princeps) against Clostridium perfringens
쑥의 Clostridium perfringens 생육 저해 물질의 최적 추출조건
- Park, Jong-Hyun (Food Biotechnology Division, KFRI) ;
- Kwon, Min (Alpine Agricultural Experiment Station, RDA) ;
- Yoo, Jin-Young (Food Biotechnology Division, KFRI) ;
- Koo, Young-Jo (Food Biotechnology Division, KFRI) ;
- Kwon, Dong-Jin (Food Biotechnology Division, KFRI)
- 박종현 (한국식품개발연구원 생물공학연구부) ;
- 권민 (농촌진흥청 고령지 농업시험장) ;
- 유진영 (한국식품개발연구원 생물공학연구부) ;
- 구영조 (한국식품개발연구원 생물공학연구부) ;
- 권동진 (한국식품개발연구원 생물공학연구부)
- Published : 1997.08.30
Abstract
To industrialize the foods using wormwood extract, the optimal extraction yield of growth-inhibitory component of wormwood (Artemisia princeps) against Clostridium perfringens in vitro was investigated at various conditions. The optimal extraction of wormwood was produced from the condition of
쑥으로부터 Clostridium perfringens의 생육 저해 물질의 추출 조건을 조사하였다. 쑥의 유용성분을 최대한 추출하기 위하여 C. perfringens에 대한 생육 억제 정도를 기준으로 추출용매 농도, 추출온도 및 추출시간을 조사한 결과 100% ethanol,