한국양식학회지 (Journal of Aquaculture)
- 제9권4호
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- Pages.429-435
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- 1996
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- 1226-0193(pISSN)
넙치 전 암컷 집단의 생산을 위한 연구 IV. 성분화 기간 중 수온에 의한 성 결정
Studies on the Production of All-Female Populations of Olive Flounder, Paralichthys olivaceus IV. Sex Determination by Water Temperature During Sex Differentation Period
- Kim Kyung-Kil (Genetics and Breeding Division, National Fisheries Research and Development Agency (NFRDA)) ;
- Bang In Chul (Aquaculture Division, South Sea Fisheries Research Institute, NFRDA) ;
- Kim Yoon (Genetics and Breeding Division, National Fisheries Research and Development Agency (NFRDA))
- 발행 : 1996.11.01
초록
사육 수온이 넙치의 성비에 미치는 영향을 조사하기 위해 일반 넙치 및 자성발생성 2배체 넘치 자어를 대상으로 부화 후 35일(전장 1.2 cm)부터 100일(전장 12 cm)까지 사육 수온 18, 21, 24 및
We investigated the effects of rearing water temperatures during sex differentiation period on sex ratios in olive flounder, Paralichthys olivaceus. Control and gynogenetic diploid juvenile flounder reared at water temperature of 18, 21, 24 and