Korean Journal of Medicinal Crop Science (한국약용작물학회지)
- Volume 4 Issue 4
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- Pages.283-287
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- 1996
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- 1225-9306(pISSN)
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- 2288-0186(eISSN)
Effect of Drying Methods on the Quality in Lycii Fructus
구기자(枸杞子)의 건조방법(乾燥方法)이 품질(品質)에 미치는 영향(影響)
- Cho, Im-Shik (Chungnam Provincial RDA) ;
- No, Jae-Goan (Chungnam Provincial RDA) ;
- Park, Jong-Sang (Chungnam Provincial RDA) ;
- Li, Run-Huai (Ningxia Academy of Agric. and Institute of Boxthorn.)
- Published : 1996.12.31
Abstract
As a part of studies on the quality control for drying methods in Lycii Fructus. Dried Lycii Fructus were obtained from several treatments to examine the control of the extracts and its physical properties, and also to analyze the inorganic elements and proximate compositions. The results were summerized as follows; the changes of solid matter contents dried at
구기자(枸杞子)의 품질향상(品質向上)과 품질평가(品質評價)의 척도(尺度)등을 제시(提示)하는 효률적(效率的)인 건조조건(乾燥條件)을 구명(究明)하기 위하여 건조온도(乾燥溫度)와 시간(時間)을 달리하여 구기자(枸杞子)를 건조(乾燥)한 다음, 건조조건별(乾燥條件別)로 구기자(枸杞子)의 수분함양(水分含量) 변화(變化), 색도(色度) 및 점도를 조사(調査)하였으며 각처리별(各處理別) 성분(成分)을 분석(分析)하여 다음과 같은 결과(結果)를 얻었다. 1. 수분함량(水分含量)의 변화(變化)에서 고형물(固形物)은 초기온도(初期溫度)