Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 28 Issue 4
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- Pages.657-662
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- 1996
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- 0367-6293(pISSN)
Retail Distribution Temperature and Quality Status of Fried-Frozen Korean Meat Ball Products
조리냉동 완자제품의 유통온도 및 품질 현황
- Yun, Sung-Hee (Department of Food and Nutrition, Ewha Women's University) ;
- Yoon, Jae-Young (Department of Foods and Nutrition, Insan Junior College) ;
- Lee, Su-Rae (Department of Food and Nutrition, Ewha Women's University)
- Published : 1996.08.30
Abstract
In order to investigate the quality status of fried-frozen Korean meat ball products during retail distribution, VBN value, TBA value, pH and metmyoglobin ratio were determined for 117 samples collected in Seoul area during the period of May to September, 1995. Most samples maintained relatively good quality, but one sample of a company showed
육류를 이용하여 완자모양으로 만든 조리 냉동식품의 유통과정에서의 품질 현황을 알아 보고자 서울시전역에서 시장 점유율이 높은 D, B회사 제품 81개와 이들 제품에 비해 원료육 함량이 높고 유통기간이 짧은 M회사 제품 36개를 1995년 5-9원 중 수집하여 신선도 지표인 VBN 함량, TBA값, pH와 metmyoglobin 비율을 측정하였다. 대부분의 시료는 양호한 품질을 유지하고 있었으나, M회사의 1개 시료는 VBN 함량이