Korean journal of food and cookery science (한국식품조리과학회지)
- Volume 11 Issue 5
- /
- Pages.503-510
- /
- 1995
- /
- 2287-1780(pISSN)
- /
- 2287-1772(eISSN)
A Study on The degree of Satisfaction with Food Preferences and Foodservice of Students in Rural Kyongbuk
농촌지역 학령기 아동의 식품기호 및 급식에 대한 만족도
Abstract
To investigate food preferences and the degree of satisfaction with foodservice, 298 students in Gunwe of Kyongbuk Province were studied by questionnaires.
경상북도 농촌지역(군위군) 급식학교 학령기 아동 298명을 대상으로 식품에 대한 기호도 및 급식의 만족도 조사를 실시하였다. 조사 대상자의 일반적 사항으로 성별의 비율은 남아가 49.7%, 여아가 50.3%였으며 아동의 연령은 12세가 49.0%, 11세 31.5%로 순으로나타났다. 부모의 직업은 아버지는 66.3%, 어머니가 50.2%로 대부분이 자영업으로 나타났으며 월평균 수입은 50-100만원이 39.0%, 100-150만원이 21.6%로 나타났다.
Keywords