Applied Biological Chemistry
- Volume 38 Issue 5
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- Pages.431-434
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- 1995
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Chemical Composition of Barley Leaves from Different Varieties
품종별 보리잎의 이화학적 특성
- Seog, Ho-Moon (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Sung-Soo (Korea Food Research Institute) ;
- Hong, Hee-Do (Korea Food Research Institute) ;
- Lee, Young-Tack (Department of Food Resources, Sun-Moon University) ;
- Kim, Jung-Gon (Crop Experiment Station, Rural Development Administration) ;
- Kim, Kyung-Tack (Korea Food Research Institute)
- 석호문 (한국식품개발연구원 농산물이용연구부) ;
- 김성수 (한국식품개발연구원 농산물이용연구부) ;
- 홍희도 (한국식품개발연구원 농산물이용연구부) ;
- 이영택 (선문대학교 식량자원학과) ;
- 김정곤 (농촌진흥청 작물시험장) ;
- 김경탁 (한국식품개발연구원 농산물이용연구부)
- Published : 1995.10.31
Abstract
Chemical composition of barley leaves of four varieties (Olbori, Suwon 298, Suwon 311 and Milyang 60) grown under the same environmental conditions at the same location was investigated. Barley leaf samples were collected on two weeks before heading period. The barley leaves contained
파종시기, 재배지역 및 재배기간을 동일하게 하여 생육시킨 올보리, 수원 298호, 수원 311흐, 밀양 60호 보리 품종에 대해 출수 약 2주전에 보리잎을 채취하여 이들의 이화학적 특성을 조사하였다. 보리잎의 영양성분은 건물량으로 조단백