Applied Biological Chemistry
- Volume 38 Issue 1
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- Pages.26-30
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- 1995
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Ethanol Production by Immobilized Kluyveromyces marxianus FO43 Using Jerusalem Artichoke Powder
돼지감자 분말을 이용한 고정화 Kluyveromyces marxianus FO43의 에탄올 발효특성
- Lee, Hee-Suk (Department of Food Science, Seoul Woman's University) ;
- Choi, Eon-Ho (Department of Food Science, Seoul Woman's University)
- Published : 1995.02.28
Abstract
To produce ethanol from Jerusalem artichoke powder efficiently, Kluyveromyces marxianus FO43 cells were encapsulated in 2% sodium alginate and were cultured in batch reactor to investigate the fermentation properties. Batch culture of immobilized cells left for 4 days in 15% Jerusalem artichoke medium showed ethanol concentration of 3.38%(w/v) and ethanol yield to theoretical value of 54.20%, lower than 3.76%(w/v) and 71.13% for the culture of free cells. Addition of cellulase to
돼지감자 분말을 원료로 alginate에 고정화된 Kluyveromyces marxianus FO43의 에탄올 생산성을 향상시키기 위한 연구를 수행하였다. 15% 돼지감자 배지에서 발효시킨 고정화 효모에 의한 에탄올 농도와 이론치에 대한 에탄올 수율은 4일 후에 각각 3.38%(w/v), 54.20%로 이것은 고정화하지 않은 효모의 3.76%(w/v), 71.13% 보다 낮았다. Cellulase의 첨가는