Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 27 Issue 2
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- Pages.149-154
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- 1994
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
The Effect of Additives to the Texture of Kelp Blade
다시마 조체의 연화를 위한 첨가제의 효과
- JEONG In-Hak (Department of Fisheries Resource Development, Kangnung National University) ;
- LEE Kyung-SEON (Department of Fisheries Resource Development, Kangnung National University) ;
- LEE Kang-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- Published : 1994.03.01
Abstract
The hardness of kelp(Laminaria japonica) blade is a major deterrent to mass consumption in spite of its value as food. For improvement of kelp products as a special product of 'Donghae', the effect of additives on softening of kelp blade was studied. Kelp was composed of
다시마는 식품으로서 우수한 기능과 영양을 가지고 있지만 조체가 강인하여 제대로 식생활에 이용되지 못하고 있다. 본 연구는 동해산 다시마의 원료학적 특성과 다시마 조체를 연화할 수 있는 방법을 연구하여 다양한 다시마가공품의 개발로 소비를 촉진시키고자 하였다. 동해산 다시마는 회분이 건조중량으로
Keywords