Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 27 Issue 4
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- Pages.366-372
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- 1994
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
The Development of Squid(Todarodes pacificus) Sik-hae in Kang-Nung District -4. The Effects of Red Pepper and Grain Contents on the Properties of Squid Sik-hae-
강릉지방의 오징어 식해 개발에 관한 연구 -4. 식해숙성에 미치는 고추가루 및 곡류 첨가량의 영향-
- KIM Sang-Moo (Department of Fisheries Resources Development, Kangnung National University) ;
- BANK Oon-Doo (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- LEE Keun-Tai (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- Published : 1994.07.01
Abstract
The effects of red pepper and grain contents on the properties of squid sik-hae fermented at
고추가루 및 곡류 첨가량을 달리하였을 경우의 오징어 식해 숙성중의 일반성분변화를 측정하였다. 고추가루 첨가량을 달리하였을 경우의 일반성분의 변화에는 별다른 차이점은 없었으며, 곡류
Keywords