The Effects of Solvents in Reservior Solution on Protein Crystallization Using Vapor Diffusion method

증기확산법에 의한 단백질 결정화에 미치는 Reservicr 용액의 영향

  • Published : 1994.06.01

Abstract

'Heterogeneous' vapor diffusion experiments were carried out using hen egg white Iysozyme and equine serum albumin as model proteins: droplets were equilibrated against reservoir solutiorls containing an alternative precipitant which is different from results showed that the use of polyethylene glycol as an alternative precipitant instead of NaCl or ammonium sulfate reduces equilibration rate between droplet and reservoir solution. By using the heterogeneous vapor diffusion techniqlue it is possible to control the equilibration rate by adjusting the relative amounts of ionic salts and nonionic yecipitants in reservoir solutions.

Hen egg white Iysozyme과 equine serum albumin을 모델 단백질로 하여 'heterogeneous' vapor diffusion실험을 수행하였다. 즉, droplet과 reseroir용액에 각각 다른 침전제를 사용하여 vapor diffusion에 의하여 평형에 이르도록 하였다. 실험 결과는 NSI 혹은 ammonium sulfate 대신 polyethylene glycol이 reservoir 용액에 포함되므로써 droplet과 reservoir 용액 사이의 평형 속도가 감소되는 것을 보여 주었다. Heterogeneous vapor diffusion 법을 통하여 reservoir용액에 포함된 이온성 염과 비이온성 침전제의 양을 적절히 조절하여 평형속도를 조절할 수 있음을 보였다.

Keywords