한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제26권6호
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- Pages.759-763
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- 1994
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- 0367-6293(pISSN)
한국산 개량메밀의 성장시기에 따른 Rutin과 무기질의 함량
Rutin and Mineral Contents on Improved Kinds of Korean Buckwheat at Growing Stage
- 김영순 (고려대학교 병설 보건전문대학 식품영양과) ;
- 정수현 (고려대학교 생물공학연구소) ;
- 서형주 (고려대학교 병설 보건전문대학 식품영양과) ;
- 정승태 (명지대학교 식품영양학과) ;
- 조정순 (명지대학교 식품영양학과)
- Kim, Young-Soon (Department of Food and Nutrition, Junior College of Allied Health Science, Korea University) ;
- Chung, Soo-Hyun (Institute of Biotechnology, Korea University) ;
- Suh, Hyung-Joo (Department of Food and Nutrition, Junior College of Allied Health Science, Korea University) ;
- Chung, Seung-Tai (Department of Food and Nutrition, Myong Ji University) ;
- Cho, Jung-Soon (Department of Food and Nutrition, Myong Ji University)
- 발행 : 1994.12.01
초록
약성(藥性)을 갖고 여러가지 질병에 유익한 메밀을 채소로 식용하고자 무기성분과 rutin의 함량을 개량종 9품종에서 각각 측정하였다. 9품종의 종실에 대한 일반 성분은 조단백 함량이
For utilization of buckwheat as vegetable, rutin and minerals of the leaves at growing stages were investigated. The contents of crude protein and crude fat in seed of nine improved kinds of Korean buckwheat were
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