Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 26 Issue 1
- /
- Pages.81-87
- /
- 1994
- /
- 0367-6293(pISSN)
Characterization of Trypsin Inhibitors Purified from Trichosanthes kirilowii Root
하눌타리박의 뿌리로부터 분리 정제한 Trypsin Inhibitor들의 특성
- Park, Eun-Ju (Department of Food Science and Technology, Kyungsung University) ;
- Yun, Doo-Hee (Department of Food Science and Technology, Kyungsung University) ;
- Cho, Eun-Jyung (Public Health Environment Institute of Pusan) ;
- Ryu, Byung-Hho (Department of Food Science and Technology, Kyungsung University) ;
- Kim, Hee-Sook (Department of Food Science and Technology, Kyungsung University)
- 박은주 (경성대학교 공과대학 식품공학과) ;
- 윤두희 (경성대학교 공과대학 식품공학과) ;
- 조은정 (부산 보건환경연구소) ;
- 류병호 (경성대학교 공과대학 식품공학과) ;
- 김희숙 (경성대학교 공과대학 식품공학과)
- Published : 1994.02.01
Abstract
Two different trypsin inhibitors, TRTI-1 and TRTI-2, were purified to near homogenity from Trichosanthes kirilowii root, by
하늘타리박의 뿌리인 괄루근에서 분리 정제한 trypsin inhibitor는 TRTI-1과 TRTI-2 두 종류였으며 gel-filtration과 SDS-PAGE 전기영동에서 얻은 결과로부터 TRTI-1은