Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 26 Issue 1
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- Pages.18-22
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- 1994
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- 0367-6293(pISSN)
Determination of Water-Soluble Vitamins by Free Solution Capillary Electrophoresis
모세관전기영동을 이용한 수용성비타민의 분석
- Choi, One-Kyun (Department of Food Technology, Kyunghee University) ;
- Jo, Jae-Sun (Department of Food Technology, Kyunghee University)
- Published : 1994.02.01
Abstract
This study was designed to investigate the method of the simultaneous determination of water-soluble vitamins (thiamine, ascorbic acid, riboflavin, folic acid, cyanocobalamine, pyridoxin, nicotinic acid) by free soloution capillary electrophoresis. Factors affecting on the separation were pH of the buffer, applied voltage and temperature. On-column detection at 254 nm allowed accurate and reproducible determination of these compounds. All these compounds were separated within ca. 8 min with fused silica capillary at 20 kV.
7종의 수용성 비타민 즉, 티아민, 리보플라빈, 피리독신, 시아노코발라민, 아스코르브산, 엽산, 니코틴산을 free solution capillary electrophoresis로 정량분석하였다. 최적 분리조건 설정을 위해 완충용액의 pH, 모세관의 온도 그리고 적용한 전압에 대해 실험한 결과 완충용액의 pH는 6에서는 겹치는 peak가 있었으며 pH 8에서는 최적의 분리를 보여주었고 pH가 더 올라갈수록 분리도는 저하되었다. 모세관의 온도와 적용한 전압은 둘 다 높아질수록 분리시간은 단축되었으며 온도