Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (한국수산과학회지)
- Volume 26 Issue 3
- /
- Pages.235-240
- /
- 1993
- /
- 0374-8111(pISSN)
- /
- 2287-8815(eISSN)
Studies on the Lipid Components in Sweetfish from Korea-1 Comparison of the contents of total lipid components
한국산 은어의 지질성분에 관한 연구-1 총지질성분의 비교
- MOON Soo-Kyung (Department of Food and Nutrition, Tong-Yeong National Fisheries College)
- 문수경 (통영수산전문대학 식품영양과)
- Published : 1993.05.01
Abstract
This study was carried out to compare the difference of proximate composition and total lipid components by size and various tissues in sweetfish(Plecoglossus altivelis). Lipid contents of the small and large sweetfish in viscera were
섬진강산 은어의 식품영양학적 평가의 기초 자료를 마련하고자 은어를 대소의 체형과 개체부위별로 구분하여 일반성분과 지질조성 및 총지질의 구성지방산을 분석
Keywords