The Functions of Polyoxyethylene Tocopherylethers in the Formulations of Cosmetics

화장품 제형에서 폴리옥시에틸렌 토코페릴에테르의 기능

  • Published : 1993.03.01

Abstract

The functions of polyoxyethylene tocopheryl ethers [POE(n)TEs] in emulsion, solubilization and gel were studied. For emulsification of liquid paraffin, POE(10)TE showed better emulsifying effect in O/W emulsions than others tested. The effects of oil and polyol content on the formulation of W/O and O/W emulsions were also studied. In O/W emulsion, the viscosity was increased by increasing the liquid paraffin content, at about 70%, and slightly increased by increasing the propylene glycol content, However, in W/O emulsion, the viscosity was decreased by increasing the oil content, and also decreased by increasing the propylene glycol content, For solubilization of perfume oil, POE(18)TE showed better solubilizing effect than the others tested. The gelling effect of POE(n)TEs increased with ethylene oxide chain length up to 50 moles. The gelling property was evaluated for hardness and viscosity.

유화, 가용화, 겔화 등의 화장품 제형에서 폴리옥시에칠렌 토코페릴에테르의 기능에 대해 연구하였다. Liquid paraffin의 유화에 있어서 POE(10)TE는 O/W 유화에서 우수한 유화능을 나타내었다. W/o 및 O/W 유화에서 oil 과 polyol 류의 함량 증가가 점도에 미치는 영향에 대해서도 연구하였다. O/W 유화에서 점도는 liquid paraffin 약 70% 함량에서 급격히 증가하기 시작하였으며, propylene glycol 첨가시는 약간의 증가만 나타내었다. 그러나 W/O 유화에서 점도는 liquid paraffin의 함량 증가에 따라 감소하였고, propylene glycol함량 증가에 대해서도 감소하는 경향을 나타내었다. Perfume oil의 가용화에 있어서 POE(18)TE는 우수한 가용화능을 나타내었다. Poe(n)TE의 gelling effect는 폴리옥시에칠렌의 사슬의 증가에 따라 50 mol 까지는 상승하는 현상을 나타내었다.

Keywords