Applied Biological Chemistry
- 제36권6호
- /
- Pages.449-455
- /
- 1993
- /
- 2468-0834(pISSN)
- /
- 2468-0842(eISSN)
보리곡립의 성숙중 이화학적 특성변화
Change in chemical composition of maturing barley kernels
-
Seog, Ho-Moon
(Korea Food Research Institute) ;
-
Kim, Jong-Sang
(Department of Food Science & Nutrition, Inje University) ;
-
Hong, Hee-Do
(Korea Food Research Institute) ;
-
Kim, Sung-Soo
(Korea Food Research Institute) ;
-
Kim, Kyung-Tack
(Korea Food Research Institute)
- 발행 : 1993.12.31
초록
출수 후, 경시별로 보리곡립을 채취하여 이화학적 특성변화를 조사하였다. 보리가 성숙됨에 따라 회분 및 조섬유의 함량은 점차 감소한 반면 조지방, 조단백질, 전분, AIS(알콜 불용성고형물) 및
Some chemical properties were investigated for barley kernels at different growth stages. Crude fat, crude protein, starch, alcohol-insoluble solids(AIS), and