Applied Biological Chemistry
- Volume 36 Issue 2
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- Pages.115-120
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- 1993
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Comparison of physicochemical properties of several tomato varieties
토마토 품종에 따른 과실의 이화학적 특성의 비교
- Park, Sang-Wook (Department of Food and Nutrition, sookmyung Women's University)
- 박상욱 (숙명여자대학교 식품영양학과)
- Published : 1993.04.30
Abstract
For the elucidation of some information on processing properties of tomato, physicochemical characteristics of fruits were analysed for two group of cultivation pattern, non-proped cultivation (5 varieties) and groped cultivation (4 varieties). Weight, length, width, thickness and specific gravity were greater in the groped cultivation group than in the non-groped. Among the groped varieties, Master 2 showed the greatest values and 76Mo11-3-1-2-2 the smallest. Among the non-groped, weight, length, width and specific gravity were greatest in Jinhong and thickness was greatest in Good Hope and smallest in
국내산 토마토의 품종별 가공적성을 파악하기 위한 기초자료의 수집을 위하여 무지주재배 가공용 토마토 5품종과 가공 및 생식 겸용 지주재배 토마토 4품종에 대한 이화학적 특성을 비교한 결과는 다음과 같다. 토마토과실의 무게 및 최장길이, 폭, 두께 및 비중은 지주재배형 토마토품종이 무지주재배형 품종보다 더 큰 값을 보였으며 지주재배형 품종중에서는 Master 2가 가장 큰 값을 76Mo11-3-1-2-2가 가장 작은 값을 보였다. 무지주재배형 품종중의 무게, 최장길이, 폭 및 비중의 값을 비교하면 Jinhong이 가장 높았고 두께는 Good Hope가 가장 높았으며