Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 25 Issue 3
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- Pages.243-246
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- 1993
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- 0367-6293(pISSN)
Shelf-life Extension of Yukwa (oil puffed rice cake) by $O_2$ Preventive Packing
유과 저장성 향상을 위한 산소 차단 포장시험
- Shin, Dong-Hwa (Department of Food Science & Technology, Chonbuk National University) ;
- Choi, Ung (Department of Food Science & Technology, Chonbuk National University)
- Published : 1993.06.01
Abstract
For extending the shelf-life of Yukwa (oil puffed rice cake) which is one of the most favorable Korean traditional rice snack, the Yukwa was packed in
유과의 저장기간 연장을 위하여 가장 문제가 되는 유지의 산패를 억제시키기 위하여 산소 차단성이 있는 포장용기에 유과를 포장하고 포장내 공기를 질소가스로 대체하거나 용기내에 산소흡착제를 투입, 산소를 제거한 후 저장하면서 유과의 산패 지연효과와 관능적 측면을 비교 평가하였다. 저장중 유과에 들어 있는 유지의 POV는