Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 25 Issue 3
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- Pages.288-294
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- 1993
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- 0367-6293(pISSN)
Extraction of EPA and DHA from Tuna Oil Using Supercritical Carbon Dioxide
초임계 이산화탄소를 이용한 참치유에서의 EPA 및 DHA 추출
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Yoon, Jung-Ro
(Department of Food Science, Kangneung National University)
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윤정로
(강릉대학교 식품과학과)
- Published : 1993.06.01
Abstract
Solubilities of urea-crystallized tuna oil methyl esters in supercritical carbon dioxide were determined by a flow through extraction reactor. Experimental results obtained under a quasi-equlibrium condition showed that at 150 bar, solubilities of the esters in supercritical
요소부가 처리된 참치유의 초임계 추출에 의한 정제를 위한 기초실험으로서 추출 상 평형실험을 행하였으며 이에 근거하여 온도 gradient에 의한 고도불포화지방산의 농축을 시도하였다. 참치유의 초임계 이산화탄소에 의한 추출 평형실험을 압력범위