한국생활과학회지 (Korean Journal of Human Ecology)
- 제1권1호
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- Pages.79-83
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- 1992
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- 1226-0851(pISSN)
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- 2234-3768(eISSN)
동부 전분의 분자구조적 성질(I) 동부 전분의 이화학적 성질 및 호화특성
Molecular Properties of Cowpea Starch(I) Characterization of Cowpea Starch and Its Gelatinization Property
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김향숙
(충북대학교 사범대학 가정교육과)
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Kim, Hyang-Sook
(Dept. of Home Econo. Edu, Chungbuk National Uni.)
- 발행 : 1992.12.31
초록
묵의 재료인 동부 전분과 그로부터 분리한 아밀로오스와 아밀로펙틴의 이화학적 생장 및 전분의 호화 특성을 조사하였다. 동부 전분은 타원형의 업자 형태를 이루고 있고, 크기는
Cowpea starch which is the main ingredient of Mook(Korean starch gel) was isolated from cowpea and characterized by physico-chemical methods. Gelatinization properties were investigated by using Brabender amylograph. Starch granules were oval-shape and their size range was
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