Analytical Science and Technology (분석과학)
- Volume 5 Issue 2
- /
- Pages.229-234
- /
- 1992
- /
- 1225-0163(pISSN)
- /
- 2288-8985(eISSN)
The Quality Assessment of Honey by Stable Carbon Isotope Analysis
탄소 동위원소 분석에 의한 벌꿀의 품질평가법에 관한 연구
- Hawer, Wooderck (Korea Food Research Institute) ;
- Ha, Jaeho (Korea Food Research Institute) ;
- Nam, Youngjung (Korea Food Research Institute)
- Received : 1992.03.16
- Published : 1992.06.25
Abstract
Stable Isotope Mass Spectrometric technique was studied for quality assessment of Korean Honey and compared with the current regulation for the feasibility of adaptation to the regulation.
최근 연구가 활발한 동위원소 질량분석기를 이용하여 꿀의 탄소동위원소 비율을 측정, 당의 생성원을 추정하는 새로운 분석방법을 벌굴의 품질평가법에 도입하기위하여 우리 나라에서 생산되는 순수한 꿀에 대해 기존의 방법과 비교분석을 실시하여 동위원소 분석법의 이용 가능성을 분석하였다.