한국식품영양과학회지 (Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition)
- 제21권2호
- /
- Pages.175-180
- /
- 1992
- /
- 1226-3311(pISSN)
- /
- 2288-5978(eISSN)
말쥐치 내장유의 정제 및 이용에 관한 연구 1. 말쥐치 내장유의 정제
Studies on the Refining and Utilization of Filefish Viscera Oil 1. The Refining of Filefish Viscera Oil -
초록
말쥐치 가공 중 폐기되고 있는 말쥐치 내장중의 지질을 보다 효율적으로 이용하기 위해 탈검, 탈산, 탈색 및 탈취 등 말쥐치 내장유의 정제조건에 대하여 검토하였다. 말쥐치 내장유 100
For the effective utilizing of polyunsaturated lipids in filefish viscera wasted from marine manufactory the conditions of degumming, deacidification, decoloring and deodorization for the processing of refined viscera oil were investigated. In the process of refining degumming with 20