Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 21 Issue 2
- /
- Pages.175-180
- /
- 1992
- /
- 1226-3311(pISSN)
- /
- 2288-5978(eISSN)
Studies on the Refining and Utilization of Filefish Viscera Oil 1. The Refining of Filefish Viscera Oil -
말쥐치 내장유의 정제 및 이용에 관한 연구 1. 말쥐치 내장유의 정제
Abstract
For the effective utilizing of polyunsaturated lipids in filefish viscera wasted from marine manufactory the conditions of degumming, deacidification, decoloring and deodorization for the processing of refined viscera oil were investigated. In the process of refining degumming with 20
말쥐치 가공 중 폐기되고 있는 말쥐치 내장중의 지질을 보다 효율적으로 이용하기 위해 탈검, 탈산, 탈색 및 탈취 등 말쥐치 내장유의 정제조건에 대하여 검토하였다. 말쥐치 내장유 100