Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 21 Issue 4
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- Pages.372-376
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- 1992
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Changes in the Cell Wall Components of Peach during Maturation and Storage
복숭아의 성숙 및 저장중의 세포벽 성분의 변화
Abstract
This study was carried out to investigate changes in the cell wall components of peach during maturation and storage. The hardness of peach was decreased from
만생종 유명을 시료로 하여 성숙과 저장중에 세포벽 성분을 조사, 연구하였다. 성숙과 저장중에 복숭아의 경도는 감소하엿고, 알콜 불용성 물질의 세포벽의 함량은 증가를 나타냈으며, 총 pectin질과 불용성 pectin질이 감소하는 반면에 수용성 pectin질과 cellulose는 증가하였으며, galactose와 arabinose는 감소하였다.