KSBB Journal
- Volume 6 Issue 1
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- Pages.63-68
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- 1991
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- 1225-7117(pISSN)
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- 2288-8268(eISSN)
Characteristics of L-Phenylalanine and L-Tyrosine Fermentation in Regulatory Mutants of Corynebacterium glutamicum
조절기작을 상실한 Corynebacterium glutamicum 변이주의 L-Phenylalanine 및 L-Tyrosine 발효특성
Abstract
An auxotrophic regulatory mutant of Corynebacterium glutamicum ATCC 21674 produced 2.1-3.4g/1 of phenylalanine with 2.9-4.4g/l of tyrosine in the batch shake flask fermentations. At higher sugar concentration, the production of both amino acids was lower than that at low sugar concentration. There was a pronounced effect of temperature on the amino acid production. At
본 연구에서는 L-phcn ylalaninc을 생산하는 조절기작을 상실한 영양요구성 변이주인 Corynebacterium glulamicum ATCC 21674를 이용하여 플라스크내에서의 회분식 배양시의 특성을 조사하였다. 이 균주는 회분반효시 2.1-3.4 g/I 의 phcnllalanine파 2.9-4.4 g/I 의 tyrosine을 생산하였고, 당농도가 높을 경우 생산성이 저하됨을 알 수 있었다. 또한 온도의 변화는 이들 아미노산 생산에 큰 영향을 미침이 관찰되었다.
Keywords