한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제23권6호
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- Pages.723-731
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- 1991
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- 0367-6293(pISSN)
레토르트 카레 소스 생산을 위한 최적살균 조건의 설정
Determination of Optimum Sterilization Condition for the Production of Retort Pouched Curry Sauce
- 정명수 (오뚜기 식품 중앙연구소) ;
- 차환수 (오뚜기 식품 중앙연구소) ;
- 구본열 (오뚜기 식품 중앙연구소) ;
- 안평욱 (오뚜기 식품 중앙연구소) ;
- 최춘언 (오뚜기 식품 중앙연구소)
- Chung, Myong-Soo (Research Center, Ottogi Foods Co., Ltd.) ;
- Cha, Hwan-Soo (Research Center, Ottogi Foods Co., Ltd.) ;
- Koo, Bon-Youl (Research Center, Ottogi Foods Co., Ltd.) ;
- Ahn, Peong-Ug (Research Center, Ottogi Foods Co., Ltd.) ;
- Choi, Chun-Un (Research Center, Ottogi Foods Co., Ltd.)
- 발행 : 1991.12.01
초록
레토르트 카레 소스를 생산하기 위한 최적 살균 조건을 산출하기 위하여,
In order to optimize sterilization conditions of retort pouched curry sauce, sterilization processes for eighteen conditions by varying temperature, time and method were conducted through