한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제23권2호
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- Pages.248-250
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- 1991
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- 0367-6293(pISSN)
대두유 첨가 도정 쌀의 특성 및 저장성에 관한 연구
Studies on the Qualities and Storability of Soybean Oil-Added Milled Rice
- Lee, Boung-Young (Agricultural Sciences Institute) ;
- Kim, Young-Bei (Agricultural Sciences Institute) ;
- Son, Jong-Rok (Agricultural Sciences Institute) ;
- Yoon, In-Wha (Agricultural Sciences Institute) ;
- Han, Pan-Ju (Research Bureau, R.D.A.) ;
- Min, Young-Kyoo (Department of Food Engineering, Chung-buk University)
- 발행 : 1991.04.01
초록
대두유 첨가 도정쌀의 품질과 저장성을 규명하기 위하여 현백과정 중 도정이 거의 완료된 마지막 순환 도정단계에 대두유를 0.07 및 0.10% 첨가 도정하여 생산된 쌀에 대한 지방함량, 취반특성, 외관(색) 및 저장성을 조사하였다. 대두유 첨가 도정쌀의 지방함량은 무첨가가 0.65%인데 비하여 첨가 도정쌀은
This study was carried out to find out the color, rooking quality and storability of the oil-added milled rice. Soybean oil was added at the level of