한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제23권2호
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- Pages.167-177
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- 1990
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
자가 소화액 및 정어리 기질 코오지를 이용한 속성 정어리 액젓 제조에 관한 연구
Study on the Use of Sardine Meal Koji and Autolysates from Sardine Meat in Rapid Processing of Sardine Sauce
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KIM Young-Myoung
(Korea Food Research Institute) ;
- KOO Jae-Geun (Korea Food Research Institute) ;
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LEE Young-Chul
(Korea Food Research Institute) ;
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KIM Dong-Soo
(Korea Food Research Institute)
- 발행 : 1990.05.01
초록
매쇄 정어리 육에 정어리 자가 소화액 및 정어리 코오지를 첨가하여 발효 숙성시키므로서 질소 함량이 높고 풍미가 양호한 숙성 정어리 제조조건을 검토하였다. 정어리 자가 소화액의 제조조건은 마쇄한 정어리육에
Rapid production of sardine sauce using sardine meal koji and autolysate from sardine meat was investigated. The sardine meal koji was prepared by mixing sterillized sardine meal with
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