한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제23권5호
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- Pages.373-377
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- 1990
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
효소분해법에 의한 개량어장유의 속성제조 및 품질에 관한 연구 4. 정어리 전어체를 이용한 어장유의 냄새 성분
Conditions for Rapid Processing of Modified Fish Sauce using Enzymatic Hydrolysis and Improvement of Product Quality 4. Flavor Components of Fish Sauce from Whole Sardine
- 배태진 (여수수산대학 식품공학과) ;
- 한봉호 (부산수산대학교 공과대학 식품공학과) ;
- 조현덕 (부산수산대학교 공과대학 식품공학과) ;
- 김병삼 (한국식품개발연구원) ;
- 이현숙 ((주)한성기업)
- BAE Tae-Jin (Department of Food science and Technology, Yosu National Fisheries College) ;
- HAN Bong-Ho (Department of Food science and Technology, National Fisheries university of Pusan) ;
- CHO Hyun-Duk (Department of Food science and Technology, National Fisheries university of Pusan) ;
- KIM Byeong-Sam (Korea Food Research Institute) ;
- LEE Hyun-Suk (Han-Sung Enterprise Co. Ltd.)
- 발행 : 1990.11.01
초록
Volatile components of whole sardine sauce which was prepared with
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