Journal of Food Hygiene and Safety (한국식품위생안전성학회지)
- Volume 5 Issue 4
- /
- Pages.213-217
- /
- 1990
- /
- 1229-1153(pISSN)
- /
- 2465-9223(eISSN)
A Study on the Determination of Caffeine in Coffee, Black tea and Green Tea by high performance Liquid Chromatography
고속액체 크로마토크래피에 의한 커피, 홍차, 녹차중의 카페인 정량에 관한 연구
Abstract
A simple and practical method for the determination of caffeine in coffee, black tea and green tea was studied. The analysis of caffeine was performed by reverse phase high perfomance liquid chromatography using a
커피, 홍차, 녹차중의 카페인 함량을 간단하고 신속하게 정량하는 방법을 검토하였다. 역상계 액체크로마토그래피에 의한 카페인 정량은 메타놀-초산-물(20 : 1 : 79)을 이동상으로 하여
Keywords