Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 22 Issue 3
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- Pages.300-306
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- 1990
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- 0367-6293(pISSN)
Microstructural Changes of Mayonnaise during Storage
마요네즈 저장 중 미세구조의 변화
- Song, Young-Sun (Department of Food and Nutrition, Inje University)
- 송영선 (인제대학교 식품영양학과)
- Published : 1990.06.01
Abstract
The microstrutural changes of mayonnaise during storage were examined by light microscopy (LM) and scanning electron microscopy (SEM). Fresh mayonnaise was composed of heterogenous population of dispersed spherical oil droplets and droplet size was normally distributed with one mode. During storage at
마요네즈 저장 중 미세구조의 변화를 광학현미경과 주사 전자현미경으로 관찰하였다. 신선한 마요네즈는 다양한 크기의 지방구로 이루어져 있었으며 지방구의 크기 분포는 정규분포를 보였다.