Korean journal of food and cookery science (한국식품조리과학회지)
- Volume 5 Issue 1
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- Pages.53-62
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- 1989
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- 2287-1780(pISSN)
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- 2287-1772(eISSN)
Comparison of Physicochemical Properties of Several Korean Potato Starches
품종별 한국산 감자의 전분 특성 비교(I)
Abstract
Granular shapes and size, physicochemical properties and gelatinization properties of potato starches from Irish cobber (the dry type), Dejima (the moist type), Shepody and Superior were investigated. The starch granule was round or oval and the size of Irish cobbler and Shepody starch were
분질감자인 남작, 중간질감자인 세풍과 수미, 점질감자인 대지마로부터 전분을 분리하여 입자의 형태, 이화학적 성질 및 호화 특성을 비교 검토하였다. 전분입자는 모두 원형과 타원형이고 입자의 크기는 남작과 세풍 전분은
Keywords