Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 18 Issue 2
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- Pages.195-198
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- 1989
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Effects of pH, Temperature, and Protein Content on Water Binding Capacity of Hog Plasma Protein
pH, 온도, 단백질함량에 따른 돼지혈장 단백질의 보수력 변화
Abstract
The water binding capacity (WBC) of hoe plasma protein was investigated. The centrifugal condition for optimal separation of plasma from hog blood was fixed at 1400 g-force. The WBC of 5%-plasma-protein-solution eel increased rapidly between pH 6 and 7 but gradually after pH 7 at
도축장에서는 폐기되는 돼지 혈액으로부터 혈장을 분리하여, pH, 온도, 단백질함량에 따른 혈장 단백질 보수력의 변화를 조사하였다. 돼지 혈액으로부터 혈장분리는 1400g-force에서 가장 좋았다. 단백질 농도가 5%인 혈장액을
Keywords