Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 21 Issue 6
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- Pages.851-856
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- 1989
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- 0367-6293(pISSN)
Studies on the Some Physical and Chemical Characteristics of Nutmeg Oil by Different Extraction Methods
추출방법에 따른 Nutmeg Oil의 물리적, 화학적 성질에 관한 연구
- Jang, Hee-Jin (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute) ;
- Ra, Do-Young (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute) ;
- Kim, Ok-Chan (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute) ;
- Yang, Kwang-Kyu (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute)
- Published : 1989.12.01
Abstract
The physical properties of essential oil of nutmeg extracted in different methods (SDE, Solvent,
추출방법을 달리하여 얻은 육두구 정유에 대한 물리적 성질을 측정하고, GC와 GC/MS를 이용하여 분석하였다. 추출수율은 용매추출이 23%로 가장 많았고 SDE 추출,